- 600 g poteter
- 1 ts havsalt
- 2 ss meierismør
- 1 stk rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 gulrot
- 1 paprika
- 1 ss garam masala krydder
- 1 ss curry paste, tikka masala
- 200 g tomater, hakkede
- 400 ml kokosmelk
- 1 ss ingefær, fersk
- 1 dl yoghurt, naturell
- 10 g koriander, frisk, grovhakket
- 400 g kyllingfilet
Slik gjør du
- Vask potetene og del de i 2 cm terninger. Rens og skjær gulroten og paprikaen i små biter. Skjær kyllingen i biter. Finkutt rødløk og hvitløk.
- Ha potetene i en kjele, dekk med vann og salt lett. Kok de møre i ca. 5 minutter og sil av vannet.
- Smelt smør i en vid kasserolle og ha i rødløk og hvitløk. La det surre godt i ca. 2-3 minutter, uten at løken tar farge. Tilsett garam masala og curry paste. La det surre videre i ca. 1 minutt.
- Ha i kyllingen, gulrot og paprika og la det surre noen minutter til kyllingen er gjennomstekt.
- Ha i hermetiske tomater, kokosmelk, revet ingefær og yoghurt. Kok til det tykner i ca. 10 minutter. Bland inn potetene kok sammen i ca. 2-3 minutter.
- Tilsett korianderen og smak til med salt.