- 125 g bacon i terninger
- 250 g pasta
- 500 g sopp
- 1 løk
- 3 dl matfløte
- 2 ss smør
- 4 fedd hvitløk
- Litt nøytral matolje
- 1/2 dl revet parmesanost + ekstra til servering
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss soyasaus (valgfritt)
- 1 paprika (valgfritt)
Slik gjør du
- Kok opp pastavann. I mellomtiden kan du sprøsteke bacon i en tørr stekepanne over middels varme.
- Kok pastaen og rens og skjær sopp i skiver, og finhakk løk og hvitløk. Ønsker du mer grønnsaker kan du hakke litt paprika.
- Stek soppen og løken i en stor stekepanne i gylne i lettbrunet smør. Tilsett finhakket hvitløk og la det frese litt til under omrøring.
- Tilsett fløte og kok til det tykner. Rør inn osten og smak til med salt, pepper og soyasaus. Tilsett paprika om du bruker det.
- Hell av vannet på pastaen og bland den kremete soppen sammen med pastaen og baconbiter. Dryss over litt ekstra parmesan ved servering.