Røffe og enkle scones

7,5 dl hvetemel (300 g siktet hvetemel, 150 g Fibra)
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
100 g smeltet smør
1 stk. egg
3 dl melk

1,5 dl sukker

Slik gjør du

  1. Smelt smøret.
  2. I mellomtiden blander du hvetemel, bakepulver, sukker og salt.
  3. Tilsett avkjølt smør, egg og melk og rør deigen sammen, men ikke jobb med den for lenge. Da blir deigen seig, og du får tørre scones.
  4. Bruk to skjeer til å legge over deigen i ca 12 runde hauger, ca 2 cm høye, på et stekebrett med bakepapir.
  5. Stek sconesene i varm stekeovn på midterste rille, 225 ᵒC i 12-15 minutter.

Tips! Vil du ha grovere scones, dropp sukkeret og la halvparten av melet være grovt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *