Kjøtt med blomkålris og soppstuing

2 porsjoner

Du trenger:

  • 1/2 hode blomkål
  • 3 ss pinjekjerner, gresskarkjerner eller solsikkekjerner
  • 1 ss olivenolje
  • 2 karbonader eller annet kjøtt
  • 75 g sopp
  • 1 ss smør
  • 1 dl matfløte
  • 1 liten sjalottløk eller gul løk
  • Salt og pepper

Blomkålris:

Sett på ovnen 200 grader. Riv opp blomkålhodet på et rivjern eller i foodprocessor. Bland den opprevne blomkålen med litt salt og pepper, olivenolje og kjernene, og bre blandingen jevnt utover en stekeplate ikledd bakepapir. Hvis du bruker karbonader kan du legge dem på stekeplata med blomkålrisen. La stå i ovnen i 15 min.

Hvis du bruker annet kjøtt som ikke bare må varmes opp kan du steke det ved siden av.

Soppstuing:

Finhakk løken og skjær soppen i skiver. Smelt smør i en gryte og ha i løken og soppen. La steke i ca 2 min til løken er myk. Ha i fløten og la småkoke mens stuingen tykner. Smak til med salt og pepper.

Server blomkålrisen med kjøttet og soppstuingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *