Paprikasuppe:
Litt olje
2 røde paprika
4 fedd hvitløk
1 neve fersk basilikum eller 1 ss tørket basilikum
1/2 boks hermetiske tomater (ca 2 dl)
1ss tomatpuré
2,5 dl vann eller kokosmelk
Salt og pepper
Fiskeretten:
Ca 400 g torsk og sei i terninger (frossen)
1 rødløk
4 medium poteter
1 pakke fersk spinat (125 g)
200 g fetaost
Paprikasuppa
Slik lager du paprikasuppa
Finhakk hvitløk og kutt paprika i mindre biter. Stek hvitløken i litt olje i ei gryte. Ha så i tomatpuré og la det steke til det blir litt brunt. Deretter har du i paprikaen og lar det steke til det er litt mykt – så kan du ha i de hakkede tomatene og kokosmelka. La putre noen få minutter og rør så inn basilikum og smak til med salt og pepper.
Slik lager du fiskeretten
Sett på stekeovnen på 200 grader. Skrell potetene og kutt i biter eller skiver på ca 1 cm. Grovhakk rødløken. Bland sammen alle grønnsakene med de fryste fisketerningene i gryta med paprikasuppe og ha alt over i en ildfast form. Kutt fetaost i terninger og strø på toppen i den ildfaste forma og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30 min til potetene er møre.