400 g hvit fisk, rå eller kokt
400 g frossen grønnsaksblanding
1 pk vårløk eller 1 liten purreløk
50 g smør
1 terning fiskebuljong eller grønnsaksbuljong
Ca 5 ss fibra
5 dl helmelk
1/2 ts revet muskatnøtt (valgfritt)
2-3 dl halvfet gulost, revet
Varm stekeovnen til 200 grader.
Lag hvit saus ved å smelte smøret i ei kjele og la buljongen løse seg opp i smøret. Rør med spiralvisp mens du har i melet litt etter litt. Når blandingen får riktig konsistens sper du på med melk mens du rører til sausen blir fyldig. Smak evt. til med litt revet muskattnøtt.
Skjær fisken i biter og trekk i lettsaltet vann i 2-3 min. Ta opp fisken og la den renne godt av seg. Rester av kokt fisk kan også brukes.
Skjær vårløk eller purreløk i skiver.
Fordel grønnsaker og fisk i en smurt langpanne eller stor ildfast form. Frosne grønnsaker kan brukes frosne. Hell den hvite sausen over grønnsakene og fisken. Strø revet ost på toppen. Stek retten til den er blitt litt brun oppå, ca 30 minutter. Server med kokte poteter eller grovt brød.