Rotfruktgrateng

300 g poteter
3 medium gulrøtter
200 g pastinakk
3 egg
3 dl matfløte
150 g revet hvitost
1 ts salt
½ ts pepper
litt smør til smøring av formen

Slik gjør du

  1. Skjær grønnsakene i tynne skiver – bruk gjerne en mandolin.
  2. Smør hele den ildfaste formen med litt smør og sett på ovnen på 180 ⁰C.
  3. Legg skivene av grønnsakene lagvis i formen. Visp sammen matfløte, egg, ost, salt og pepper og hell over grønnsakene.
    Sett formen på nederste rille i forvarmet ovn og stek i ca. 1 time.
  4. Formen er kjempegod som en egen rett f.eks. godt brød til eller som tilbehør til det meste av middagsretter. Bare å variere grønnsakene med det du har, f.eks sellerirot eller blomkål/brokkoli er også godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *