Stroganoffgryte

  • 200 g ukokt pasta
  • 400 kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 ts havsalt
  • 0,5 ts sort pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 liten løk, skåret i tynne skiver
  • 250 g sopp
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
  • 1,5 dl kjøttkraft (1 dl vann og en buljongterning)
  • 1 ts Worcestershire sauce
  • 1,5 dl rømme, creme fraiche, yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • 1 rød paprika
  • Fersk persille, oppkuttet (valgfritt)

Slik gjør du

  1. Kok pastaen: Kok opp vann for pastaen og kok pastaen al dente og ha over i et dørslag. Anbefaler å tilsette pastaen samtidig som du har i kjøttbuljongen i steg 4 for optimal timing.
  2. Mens pastavannet varmes opp, brun kjøttdeigen og legg tilside på en ren tallerken e.l .
  3. I den samme stekepanna du stekte kjøttet i, fres løk, sopp og hvitløk til løken er gjennomsiktig.
  4. Visp sammen kjøttbuljong, Worcestershiresaus og tomatpuré og ha denne blandingen i panna sammen med løken og la det putre litt. Ha så i kjøttet og rømmen, og smak til med salt og pepper.
  5. Bon appetit!

Forslag til variasjoner

  • Tilsett mer grønnsaker. For eksempel brokkoli, paprika eller asparges.
  • Gi et ekstra kick ved å tilsette litt knuste chiliflak.
  • Bruk biffstrimler, kylling, svin eller tofu istedenfor kjøttdeig
  • Bruk ris eller poteter istedenfor pasta.

Serveringsforslag

  • Grønn salat
  • Mer grønnsaker, f.eks stekt asparges eller rosenkål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *