Fiskepinner med stekt ris

  • 1 pakke fiskepinner (5 per person)
  • 2 dl ris, gjerne fullkorn
  • Ca 250 g amerikanske grønnsaker eller
  • 2 gulrøtter og 1/2 pakke frosne erter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 2 ss rapsolje
  • 2 egg
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss østerssaus (valgfritt)
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  • Kok risen slik det er anvist på pakken.
  • Varm ovnen til 225 grader, varmluft.
  • Skrell evt. gulrøttene og kutt de i små biter.
  • Tin ertene eller de amerikanske grønnsakene enten i stekepannen eller i mikrobølgeovn.
  • Hakk løk og hvitløk.
  • Pisk eggene sammen.
  • Stek fiskepinnene i en ildfast form etter anvisning på pakka, vend halvveis i steketiden.
  • I mellomtiden kan du lage den stekte risen. Start med å frese løk og hvitløk og evt gulrøttene i rapsolje på høy varme, til gulrøttene er myke.
  • Skru ned til middels varme og tilsett risen. Stek risen lett.
  • Lag et stort hull i midten av pannen, hell eggene i hullet og lag «eggerøre».
  • Tilsett ertene/amerikanske grønnsaker og soyasaus, og bland godt. Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *