- 5 dl havregryn
- 4 dl speltmel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts havsalt
- 2 ts kanel
- 2 ts kardemomme
- 1 boks hvite bønner (1 dl tørre bønner, bløtlagt i et døgn og kokt i 30-40 min)
- 100 g gulrotmos eller kokt gulrot
- 100 g eplemos
- 2 små spisemodne avokado
- 2 moste bananer
- 5,5 dl helmelk, yoghurt, kefir eller rømme
- 1,5 dl rapsolje
- 5 egg
- 2 ss chiafrø
Bland frukt, grønt og bønner i en blender til det er en glatt røre. Bland alt det tørre i en bolle og rør inn i grønnsaksblandingen. Hell i melka og chiafrø og vann og rør til røra blir klumpfri. I en annen bolle, rør sammen egg og olje. Ha så over i den store bollen, bland godt og la svelle i 15-30 min. Stek i varmt jern i smør. Nok til 16-20 vafler.
Vaflene kan fryses ned med matpapir mellom. Kvelden før de skal nytes kan de tas opp fra frysen, legges i matboksen med pålegg og så i kjøleskapet til neste morgen.