Grove polarbrød

20-32 stk

  • 200 gram havremel (eller havregryn som du maler med kjøkkenmaskin)
  • 450 gram fullkornshvetemel
  • 200 gram siktet hvetemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 6,5 dl melk eller vann
  • 5 ss olje

Bland havremel, fullkornsmel, hvetemel, tørrgjær og salt i en bakstbolle. Tilsett olje og kaldt vann.

Bland godt sammen. Polarbrøddeigen skal gjerne føles litt vel klissete, men havregrynene vil ta til seg en del av denne ekstra fuktigheten.

Dekk til bollen med et lokk eller folie og la deigen heve 12-15 timer eller over natta på kjøkkenbenken. Den skal doble seg i størrelse.

Når deigen er ferdighevet, setter du ovnen på 220 grader med vanlig over- og undervarme.

Del deigen i to (jeg pleier faktisk å veie). Bre det ene deigemnet utover et bakepapirkledd stekebrett med en slikkepott til deigen så vidt dekker stekebrettet. Dypp slikkepotten i vann hvis det er vanskelig å bre den ut. Bruk et pizzahjul og skjær opp deigemnet i 2 x 8 ruter.

Bruk en gaffel eller liknende til å prikke polarbrødene. La brettet med brødene hvile mens du gjentar samme prosess for den andre halvparten av deigen.

Stek polarbrødene nest nederst i ovnen i 9-10 minutter. Stek bare ett brett av gangen. Steketiden vil avhenge av brødenes tykkelse og stekeovnen. Avkjøles på rist under et klede. Frys ned polarbrødene så snart de er avkjølte og ta opp et ønsket antall brød rett før servering.

TIPS
Brødene egner seg godt til å fryse ned. Smør på dem mens de enda er frosne og innen lunsj er de tinte. Da holder de også pålegget kaldt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *