Adams grønnsaksgryte

Denne retten er ment som en baserett ved siden av fisk eller hvitt kjøtt. Planlegg derfor hvordan du ønsker å tilberede fisken eller kjøttet, og gjør det parallelt. F.eks 4 laksefileter eller 2 kyllingfileter med urter i ovn.

4 pers.

  • 4 poteter
  • 1 stk sellerirot
  • 3 stk gulrøtter
  • 1/2 pk stangselleri
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 pk vårløk
  • 400 g hakkede tomater
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 100 g tørre linser

Slik gjør du

  1. Skrell potetene, selleriroten og gulrøttene. Kutt potetene, selleriroten, gulrøttene og stangsellerien i terninger. Skrell og finhakk hvitløken, og kutt vårløken i skiver.
  2. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek grønnsakene fra punkt 2 i 2-3 minutter.
  3. Ha de moste tomatene, grønnsaksbuljongen, linsene og 8 dl vann i kjelen med grønnsakene, og kok opp. La gryten småkoke i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er møre. Rør om underveis. Smak til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *