Havrekjeks med havregrøtrester

  • 2 dl (200 g) havregrøt
  • 2 dl sammalt hvetemel, finmalt
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 50 g smør
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl (70 g) honning eller sirup
  • 50 g rosiner, tranebær og/eller hakket mørk sjokolade

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 175 grader.
  2. Bland sammen havregrøt, mel, bakepulver, salt, smeltet smør, egg, vaniljesukker og honning/sirup. Rør med en slikkepott til du har en jevn og litt flytende røre.
  3. Bland inn det du ønsker av fyll.
  4. Bruk en stor spiseskje og form små kjeks på et bakepapir oppå en stekebrettet.
  5. Stek midt i ovnen, i 12-15 minutter. Avkjøl på stekebrettet til kjeksene får en fastere konsistens.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *