2-3 personer.
Kylling
300-400 g kyllingfilet
1 ts gurkemeie
1 ts korianderfrø (eller 2 ts malt koriander)
1 ts spisskummenfrø (eller 2 ts malt spisskummen)
ca 3-4 cm fersk ingefær (valgfritt)
1 chili eller 1 ts chilikrydder
4 fedd hvitløk
Kutt opp kyllingen i mindre biter, ca 2 x 2 cm. Strø gurkemeien (og evt. malt spisskummen og koriander hvis du ikke bruker frø) over kyllingbitene og bland godt. Finhakk hvitløk, chili og evt. ingefær, og stek det i en stekepanne. Hvis du bruker frø: Stek frøene sammen med hvitløken i stekepanna til de «popper». Ha så i kyllingbitene og raust med olje. Stek til kyllingen er ferdig gjennomstekt.
Kikertrajita
3 fedd hvitløk
200-250 g kikerter, hermetisk eller kokt
1 ss sitronsaft
1 ts malt spisskummen
1 neve fersk koriander
1 beger (300 g) creme fraiche
3 vårløk
1/2 ts havsalt
Finhakk hvitløk, kutt vårløk i skiver, klipp eller grovhakk koriander, skyll kikertene godt hvis du bruker hermetiske, og sett frem de andre ingrediensene. Stek vårløk, hvitløk og kikerter i litt olje i en gryte eller stekepanne i 2-3 minutter. Rør ut sitronsaft, spisskummen og fersk koriander i creme fraichen, og bland godt sammen. Hell så creme fraiche over i gryta eller stekepanna over hvitløken og kikertene og la stå på lav varme i ca 10 minutter.
Serveres med naan, kokt ris og en frisk salat.