Kylling med kikertrajita

2-3 personer.

Kylling

300-400 g kyllingfilet

1 ts gurkemeie

1 ts korianderfrø (eller 2 ts malt koriander)

1 ts spisskummenfrø (eller 2 ts malt spisskummen)

ca 3-4 cm fersk ingefær (valgfritt)

1 chili eller 1 ts chilikrydder

4 fedd hvitløk

Kutt opp kyllingen i mindre biter, ca 2 x 2 cm. Strø gurkemeien (og evt. malt spisskummen og koriander hvis du ikke bruker frø) over kyllingbitene og bland godt. Finhakk hvitløk, chili og evt. ingefær, og stek det i en stekepanne. Hvis du bruker frø: Stek frøene sammen med hvitløken i stekepanna til de «popper». Ha så i kyllingbitene og raust med olje. Stek til kyllingen er ferdig gjennomstekt.

Kikertrajita

3 fedd hvitløk

200-250 g kikerter, hermetisk eller kokt

1 ss sitronsaft

1 ts malt spisskummen

1 neve fersk koriander

1 beger (300 g) creme fraiche

3 vårløk

1/2 ts havsalt

Finhakk hvitløk, kutt vårløk i skiver, klipp eller grovhakk koriander, skyll kikertene godt hvis du bruker hermetiske, og sett frem de andre ingrediensene. Stek vårløk, hvitløk og kikerter i litt olje i en gryte eller stekepanne i 2-3 minutter. Rør ut sitronsaft, spisskummen og fersk koriander i creme fraichen, og bland godt sammen. Hell så creme fraiche over i gryta eller stekepanna over hvitløken og kikertene og la stå på lav varme i ca 10 minutter.

Serveres med naan, kokt ris og en frisk salat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *