Blomkålris

Blomkålris
Yield: 2

Blomkålris

Blomkålris kan i mange tilfeller erstatte ris, poteter eller pasta som tilbehør. Prøv deg frem, da vel!

Ingredients

  • 1 hode blomkål
  • 4 ss pinjekjerner, solsikkekjerner eller gresskarkjerner
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 ts nykvernet sort pepper
  • 1 klype salt
  • skallet fra 1 sitron

Instructions

  1. Sett på ovnen på 200 grader
  2. Ris blomkålen på et rivjern eller i foodprocessor. Blomkålen skal være i biter som likner på riskorn.
  3. Bland inn kjerner, olivenolje, salt og pepper. og bre blomkålblandingen utover et stekebrett eller en stor ildfast form. Prøv å ikke la noen av "riskornene" ligge oppå hverandre. Hvis de ligger oppå hverandre kan de bli veldig myke.
  4. Stek i ca 15 minutter midt i ovnen til blomkålrisen er myk og gjennomstekt, men uten farge.
  5. Ha blomkålrisen over i en bolle og vend inn revet sitronskall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *