Restegrateng

Dette er en rett som er perfekt for å bruke opp det du måtte ha av kjøtt og grønnsaker – bare sleng sammen i en gryte, gratinér i ovnen og vipps så har du en middag!

Jeg skriver først en generell fremgangsmåte, og så noen forslag til kjøtt, grønnsaker og saus som passer sammen.

Fremgangsmåte

  • Ca 400 g kjøtt
  • Saus
  • Grønnsaker
  • 4 dl pastaskruer eller makaroni
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 egg
  • 2 dl revet gulost
  • Salt og pepper
  • Nøytral matolje til steking av kjøtt

Sett på ovnen på 200 grader.

Del kjøttet i biter og stek til det er gjennomstekt i en stekepanne. Sett tilside. Hvis det er kyllingfilet kan du krydre litt med salt og pepper.

Kok pasta som anvist på pakka. Hell av vannet og sett tilside.

Rens, skrell og kutt hvitløk og grønnsaker, og sett frem så det er klart. Lag sausen. Hvis du bruker flere pakker ferdigsaus kan du redusere væskemengden med 0.5 dl av det som står på pakka, og bare bruke vann istedenfor melk eller fløte.

Bland inn kjøttet og pastaen i sausen. Rør så inn eggene så de blir godt blandet med resten av massen. Ha i hvitløk og ferdig rensede og oppkutta  grønnsaker, og bland godt.

Hell blandingen over i en ildfast form. Strø gulosten over forma så blandingen blir dekket.

Stek midt i ovnen i 25-30 minutter til toppen er litt gylden.

Serveringsforslag

2 kyllingfileter, 2 poser kyllingsaus (f.eks. bretagnesaus eller bernaisessaus) og 1/2 pakke frosne brokkolitopper og 1/2 pakke frosne erter

eller

400 g kjøttpølser eller 250 g bacon og 1 kartong kremfløte, 1 potte fersk persille og 50 g parmesanost (eller ferdig carbonarasaus) og 1/2 pakke frosne brokkolitopper og 1/2 pakke frosne erter.

eller

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig av storfe eller av kylling og 2 pk hakkede tomater, 1 ts basilikum og 1 ts oregano (eller ferdig tomatsaus) og 1 løk (skrelt og grovhakket), 1 pk cherrytomater (vasket og kuttet i to), 1 gulrot (skrelt og kuttet i små biter) og 1 pk sjampinjong (renset og evt. kuttet i mindre biter hvis de er store)

eller

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig av storfe eller av kylling og bernaisessaus

eller

400 g kjøttpølser og en pose tomatsuppe med 5 dl vann

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *