Lavkarbo spinatpai

Deigen:

Alternativ 1:

6 dl (330 g) mandelmel

0,5 ts havsalt

50 g smør

2 store egg

Alternativ 2:

5 dl (175 g) kokosmel

0.5 ts havsalt

125 g smør

2 egg

Fyll:

200 g fetaost

125 g mozzarellaost

125 g smøreost, f.eks. Kremgo urter

5 fedd hvitløk

4 store egg

50-75 g spekeskinke

ca 450 g frossen spinat

Ta ut spinaten til tining. Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en paiform som er ca 28 cm i diameter.

Fremgangsmåte deig:

Bland mel og havsalt i en stor bolle.

Mandelmeldeig:

Smelt smør og la det avkjøles. Pisk eggene og rør inn i smøret så det er godt blandet, og rør inn i melet. Det vil være tørt og litt smulete – bare rør til det er en jevn masse.

Kokosmeldeig:

La smøret tine litt på kjøkkenbenken – du kan dele smøret i litt mindre biter så det går fortere. Bland salt, mel og smør sammen med en food processor – det skal være litt tørt og smulete. Tilsett egg og rør inn i melblandingen og kjør til det er en jevn masse.

Press ut deigen i den smurte paiformen og stek i 10-12 minutter på 175 grader , til paibunnen er lett gylden, og la avkjøles mens du forbereder fyllet. Den bør avkjøles minst 10 minutter slik at paibunnen er hard nok til å inneholde paifyll.

Bland ostene, hvitløken og eggene sammen i en foodprocessor, med stavmikser eller liknende. Hvis du ikke har det kan du skjære ostene smått og røre sammen ostene med en gaffel til det er en glatt masse, finhakke hvitløken og deretter blande inn eggene.

Press ut overflødig vann fra spinaten ved å legge spinaten i et håndkle. Spre så spinaten utover den avkjølte paibunnen. Kutt opp spekeskinka i små biter. Fordel så osteblandingen utover spinaten og strø spekematen på toppen. Stek i 30-40 minutter på 175 grader til midten er fast. La avkjøles i minst 10 minutter. Server med en frisk salat.

Tips! Her kan du også bruke revet brokkoli, eller en blanding av spinat og revet brokkoli. Jeg bruker ofte rester av brokkoli, inkludert stilken, og fyller evt. på med spinat, når jeg lager denne retten.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *