Hyrdepai

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 pose tacokrydder eller 2 ts malt spisskummen, 1 ts paprikapulver, 1/4 ts kajennepepper og 1 ts hvitløkspulver eller 2 fedd hvitløk
  • 1 pose brokkoliblanding
  • 10-12 poteter
  • 50 g smør
  • 0,25-0,5 l melk til å spe ut potetmos
  • Ca 150 g revet gulost
  • Nøytral matolje til steking

Skrell potetene og skjær i mindre biter. La koke til de er møre, ca 15 min. Sett tilside. I mellomtiden bruner du kjøttdeigen i ei stekepanne med litt nøytral matolje og blander inn krydderet. Hvis du bruker fersk hvitløk kan du finhakke det og ha i mot slutten. Ha det over i ildfast form/langpanne. Kok opp vann og ha i brokkoliblandingen. La vannet kokes opp på nytt og hell vannet av brokkoliblandingen. Fordel brokkoliblandingen over kjøttdeigen. Lag potetmos ved å helle av vannet og så mose potetene med en stamper eller stavmikser. Rør inn smøret til det er blandet med potetene og spe med melk til du får en tykk grøt. Bre potetmosen den utover brokkoliblandingen. Strø ost på toppen.

Stekes på 200 grader midt i ovnen i 30 minutter.

2 voksne og et barn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *