Eltefritt flerkornsbrød

75 g korn og frø, f.eks. hel hvete, solsikkefrø, gresskarkjerner, sesamfrø og linfrø

400 g fibra

100 fint rug- eller hvetemel

100 g grovt rug- eller hvetemel

1/2 pose tørrgjær

5 dl kaldt vann

Bland alt det tørre sammen i en bakebolle. Ha i vannet og rør med en sleiv eller slikkepott til konsistensen er som en deig og alt melet er blandet inn. Deigen skal være klissete, men fast. Sett på lokket eller dekk til med plasr og la heve på kjøkkenbenken i 10-18 timer. Ha så deigen over i en brødform – jeg pleier å hjelpe til med en slikkepott og bruker en brødform i silikon som er 1,5 liter stor.* La deigen hvile 1 time.

Stek på 200 grader midt i ovnen på vanlig over- og undervarme i 35-40 min.

Brødet kan fryses! Helt eller i skiver. Vent til brødet er helt avkjølt før du fryser det. Hvis du fryser det i skiver bør du legge den utover så de ikke er inntil hverandre når de fryses, ellers vil de sitte fast i hverandre.

*Du kan bruke brødformer i andre materialer også, men da må du smøre forma eller bruke bakepapir så ikke brødet sitter fast. Du kan også bruke brødformer i andre størrelser, men da vil brødet bli lavere eller høyere og steketiden bør justeres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *