400 g hvit fisk
800 lapskausblanding
50 g smør
1 terning fiskebuljong eller grønnsaksbuljong
Ca 5 ss fibra
5 dl helmelk
1/2 ts revet muskatnøtt (valgfritt)
2-3 dl halvfet gulost, revet
Varm stekeovnen til 200 grader.
Kok opp vann til lapskausblandingen og tilbered som beskrevet på pakka.
Lag hvit saus ved å smelte smøret i ei kjele og la buljongen løse seg opp i smøret. Rør med spiralvisp mens du har i melet litt etter litt. Når blandingen får riktig konsistens sper du på med melk mens du rører til sausen blir fyldig. Smak evt. til med litt revet muskattnøtt.
Kok opp vann og tilsett litt salt. Skjær fisken i biter og trekk i vannet i 2-3 min. Hvis du bruker frossen fisk kan du la fisken være i gryta til vannet koker opp igjen. Ta opp fisken av vannet og la den renne godt av seg. Rester av kokt fisk kan også brukes. Trevle fisken så den får en revet konsistens.
Fordel grønnsakene og fisken i en smurt langpanne eller stor ildfast form. Hell den hvite sausen over grønnsakene og fisken. Strø revet ost på toppen. Stek retten til den er blitt litt brun oppå, ca 30 minutter.