- 1 fersk brokkoli
- 200 g pastaskruer
- 350-400 g kyllingfilet
- 2 rødløk, hakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- Chiliflak (valgfritt)
- Ca 150 g soltørkede tomater
- 3 dl fløte eller creme fraiche
- 1,5 dl kokevann fra pastaen
- 1 terning grønnsakbuljong
- 250 g champignon
Steg 1:
Kok opp rikelig med vann + litt salt. Mens du venter på at vannet koker, skjær brokkolien til buketter og kok de knapt 1-2 minutter. Fisk bukettene opp og legg de tilside. Tilsett deretter pasta med mer salt i vann. Kok al dente. Ta av 1,5 dl av kokevannet og hell resten av vannet ut. Sett pastaen tilside.
Steg 2:
Skjær kyllingen i strimler, krydre med salt og pepper og stek i litt olivenolje. Legg kyllingstrimlene tilside og la dem hvile i 5 minutter mens soppen stekes.
Steg 3:
Stek så sjampinjong, løk og hvitløk i samme stekefettet som kylling ble stekt i på middels varme i 2-3 minutter i en god klunk olivenolje til løken er myk og soppen er brunet.
Steg 4:
Tilsett så fløte og resten av glasset med soltørket tomater. Kok i noen minutter. Tilsett kokvann fra pastaen, eventuelt utrørt i litt grønnsaksbuljong. Ha i pastaen og brokkolien og bland godt.