Kremet pasta med kylling, soltørkede tomater og sopp

  • 1 fersk brokkoli
  • 200 g pastaskruer
  • 350-400 g kyllingfilet
  • 2 rødløk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • Chiliflak (valgfritt)
  • Ca 150 g soltørkede tomater
  • 3 dl fløte eller creme fraiche
  • 1,5 dl kokevann fra pastaen
  • 1 terning grønnsakbuljong
  • 250 g champignon

Steg 1:
Kok opp rikelig med vann + litt salt. Mens du venter på at vannet koker, skjær brokkolien til buketter og kok de knapt 1-2 minutter. Fisk bukettene opp og legg de tilside. Tilsett deretter pasta med mer salt i vann. Kok al dente. Ta av 1,5 dl av kokevannet og hell resten av vannet ut. Sett pastaen tilside.


Steg 2:
Skjær kyllingen i strimler, krydre med salt og pepper og stek i litt olivenolje. Legg kyllingstrimlene tilside og la dem hvile i 5 minutter mens soppen stekes.

Steg 3:

Stek så sjampinjong, løk og hvitløk i samme stekefettet som kylling ble stekt i på middels varme i 2-3 minutter i en god klunk olivenolje til løken er myk og soppen er brunet.

Steg 4:

Tilsett så fløte og resten av glasset med soltørket tomater. Kok i noen minutter. Tilsett kokvann fra pastaen, eventuelt utrørt i litt grønnsaksbuljong. Ha i pastaen og brokkolien og bland godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *