- 6 poteter
- 2 gulrøtter
- 3 dl helmelk
- 1 ts dijonsennep
- 1 løk
- 400-500 gr torsk, fersk eller tint
- 200 g frosne erter
- 100 g gulost
- 1 ss smør
- 2 klyper salt
- 1 klype pepper
- 1 ss nøytral matolje
Slik gjør du
Trinn 1
Skrell potetene og gulrøttene, skjær dem i biter og kok dem i usaltet vann til de er møre, ca 15-20 min. Hell av vannet og tilsett melken og smøret. Mos til grov stappe. Rør inn sennep, salt og nykvernet pepper.
Trinn 2
Grovhakk løken og surr i olje på svak varme i ca. 5 minutter. Skjær fisken i biter. Vend løk og erter inn i potetstappen. Bland inn fiskebitene til slutt.
Trinn 3
Ha blandingen over i en smurt ildfast form og topp med revet ost. Stek i ovnen på 200°C i 25–30 minutter.