Matpakkevafler

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts havsalt
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 finrevet gulrot
  • 1 finrevet eple
  • 1 most banan
  • 5 dl helmelk, yoghurt, kefir eller rømme
  • 5 ss rapsolje
  • 2 egg
  • 1 ss chiafrø
  • 3 ss vann

Bland alt det tørre i en bolle. Finriv og mos frukt og grønnsaker og bland med den tørre blandingen. Hell i melka og chiafrø og vann og rør til røra blir klumpfri. I en annen bolle, rør sammen egg og olje. Ha så over i den store bollen, bland godt og la svelle i 15-30 min. Stek i varmt jern i smør. Nok til 8-10 vafler.

Vaflene kan fryses ned med matpapir mellom. Kvelden før de skal nytes kan de tas opp fra frysen, legges i matboksen med pålegg og så i kjøleskapet til neste morgen.

Tips til pålegg

  • Aprikosmos
  • Brunost
  • Syltetøy
  • Sviskemos

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *