- 3 dl havregryn
- 2 dl speltmel
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts havsalt
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 finrevet gulrot
- 1 finrevet eple
- 1 most banan
- 5 dl helmelk, yoghurt, kefir eller rømme
- 5 ss rapsolje
- 2 egg
- 1 ss chiafrø
- 3 ss vann
Bland alt det tørre i en bolle. Finriv og mos frukt og grønnsaker og bland med den tørre blandingen. Hell i melka og chiafrø og vann og rør til røra blir klumpfri. I en annen bolle, rør sammen egg og olje. Ha så over i den store bollen, bland godt og la svelle i 15-30 min. Stek i varmt jern i smør. Nok til 8-10 vafler.
Vaflene kan fryses ned med matpapir mellom. Kvelden før de skal nytes kan de tas opp fra frysen, legges i matboksen med pålegg og så i kjøleskapet til neste morgen.
Tips til pålegg
- Aprikosmos
- Brunost
- Syltetøy
- Sviskemos