Lakselasagne

400-500 g frossen laksefilet

6 lasagneplater

1 kartong (3 dl) matfløte

200 g Philadelphia

4 fedd hvitløk

1 økologisk sitron (saften)

1 stor pose spinat (125 g)

Nøytral matolje

Revet gulost (valgfritt)

Tilbehør:

1 avokado

1/2 pk cherrytomater

Forberedelser

Senest to timer før du starter på maten kan du ta ut laksen fra fryseren og la dem tine i 30-45 min – det er lettere å skjære i skiver når de er halvtint. Skjær filetene på høykant i tynne skiver. Hver filet kan godt skjæres i to-tre skiver. Legg så filetene i kjøleskapet og ta dem frem når du starter på maten slik at de er tint når du setter dem i ovnen.

Slik gjør du

Sett på ovnen på 175 grader. Finhakk hvitløk og stek i litt matolje. Trekk av plata og bland inn fløte, Philadelphia og saften fra en sitron. Sett tilside.

Finn frem en ildfast form til lasagnen.

Fordel lakseskivene utover bunnen av den ildfaste formen. Legg så på et lag med spinatblader, ca halve posen. Oppå spinaten legger du lasagneplatene, og oppå der igjen fordeler du sausen så lasagneplatene er dekket. Legg enda et lag laks, spinat, lasagneplater og saus lagvis. På det siste laget kan du være raus med sausen og ha på et lag med revet gulost om du ønsker.

Sett i ovnen på 175 grader i 35-40
minutter. Server med en salat av avokado
og tomater.

Tips: Unngå matsvinn!

Tørket sitronskall

Før du presser ut saften av sitronen kan du vaske sitronen og så skrelle det gule av skallet med en zest eller potetskreller og strø skallet utover en tallerken. Så lar du skallet tørke og har over på et lufttett glass, for eksempel et gammelt syltetøyglass.

Fryse ned sitronsaft

Hvis du ikke bruker all sitronsaften kan du fryse ned det overskytende i et isbitbrett eller en frysepose. (Når sitronen fryser blir den ofte litt seig, så min erfaring har vært at det er enklest å få ut isbitene hvis isbitbrettet er av silikon.)

Tips: Babyvennlig!

Siden oppskriften inneholder spinat bør du vente med å servere denne til babyen er 12 måneder. Om du erstatter spinaten med squash kan du gi denne fra 10 måneder. Ønsker du å lage retten tidligere kan du bytte ut Philadelphia med Oatlys havre fraiche og fløten med Oatlys havrefløte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *