- Litt olivenolje
- 1 rød paprika
- 4 fedd hvitløk
- 1 ts havsalt
- 1 ts tabasco
- 1 stk blomkål
- 150 g soltørkede tomater i olje
- 400 g torskefilet, lettsaltet, fersk
- 0,5 ts salt, havsalt
Topping
- 20 g kruspersille, frisk, finhakket
1. Tilbered pasta etter anvisning på pakken i godt saltet vann.
2. Ha de soltørkede tomater, oljen fra tomatene, paprika og hvitløksfedd i en skål og kjør til en glatt saus med stavmikser. Ha evt. olivenolje oppi hvis det ikke blir flytende nok. Smak til med salt og tabasco.
3. Vask, rens og del blomkål i to. Kutt topper og stilk i så tynne skiver du klarer. Del torskefiletene i passe store terninger og salte lett.
4. Når det gjenstår ett minutt av koketiden til pastaen tilsetter du blomkål og torsk. Sil av vannet og ha tilbake i kjelen. Vend inn sausen og bland godt.
Server smakfull pasta med torsk i rød pesto. Topp med finhakket persille.