- 1 pakke fiskepinner (5 per person)
- 2 dl ris, gjerne fullkorn
- Ca 250 g amerikanske grønnsaker eller
- 2 gulrøtter og 1/2 pakke frosne erter
- 2 fedd hvitløk
- 1 gul løk
- 2 ss rapsolje
- 2 egg
- 2 ss soyasaus
- 1 ss østerssaus (valgfritt)
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Kok risen slik det er anvist på pakken.
- Varm ovnen til 225 grader, varmluft.
- Skrell evt. gulrøttene og kutt de i små biter.
- Tin ertene eller de amerikanske grønnsakene enten i stekepannen eller i mikrobølgeovn.
- Hakk løk og hvitløk.
- Pisk eggene sammen.
- Stek fiskepinnene i en ildfast form etter anvisning på pakka, vend halvveis i steketiden.
- I mellomtiden kan du lage den stekte risen. Start med å frese løk og hvitløk og evt gulrøttene i rapsolje på høy varme, til gulrøttene er myke.
- Skru ned til middels varme og tilsett risen. Stek risen lett.
- Lag et stort hull i midten av pannen, hell eggene i hullet og lag «eggerøre».
- Tilsett ertene/amerikanske grønnsaker og soyasaus, og bland godt. Vel bekomme!