Ovnsbakt laks med grønnsaker og eggesmør

  • 400-500 g laks, fersk eller tint
  • 5 poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 pastinakk eller sellerirot
  • Nøytral matolje
  • Salt
  • Pepper
  • Tørket timian
  • 100 g smør
  • 2 egg
  • 2 ss fersk gressløk

Forvarm stekeovn på 225 grader varmluft. Rens grønnsakene og skrell gulrøttene og pastinakken. Skjær potetene i tynne båter og de andre grønnsakene i staver.

Hvis fisken har skinn kan du legge den i en egen form. Hvis ikke kan du legge den sammen med grønnsakene.

Legg i ildfast form, hell over nøytral matolje og krydre med salt, pepper og timian. Stek i 15 min før du setter inn laksen. Stek til grønnsakene er møre og laksen begynner å svette, ca 20-25 min.

Mens grønnsakene og laksen står i ovnen kan du lage eggesmøret: Hardkok eggene og avkjøl dem før du bruker en eggedeler på langs og tvers. Smelt smør og finhakk gressløk og bland sammen med eggene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *