Laks- og blomkålgrateng

  • 1 blomkålhode
  • 400-500 g laksefilet i biter
  • 200 ukokt pasta
  • 5 dl helmelk
  • Noen ss fibra
  • 1 ts dijonsennep
  • 50 g smør
  • Fiskebuljong
  • Revet gulost

Slik gjør du

  1. Sett på to kjeler vann til pastaen og blomkålen, og sett på stekeovnen på 200 ⁰c.
  2. Skjær blomkålen i buketter og laksen i biter. Når vannet begynner å koke har du i blomkålbukettene og pastaen og lar det koke til det er mørt og når det er ferdig kokt heller du av vannet. I mellomtiden kan du lage sausen.
  3. Smelt smør, løs opp buljongen i smøret og spe på med mel mens du rører. Når sausen har riktig konsistens sper du med melk mens du rører. Når sausen er tykk nok har du i sennepen, blander det inn og trekker sausen av plata.
  4. Bland inn pastaen, blomkålen og laksen i sausen og ha over i en ildfast form. Strø revet ost over. Stek i ca 10 minutter til osten er gylden og fin, og laksen har begynt å svette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *