Denne retten er ment som en baserett ved siden av fisk eller hvitt kjøtt. Planlegg derfor hvordan du ønsker å tilberede fisken eller kjøttet, og gjør det parallelt. F.eks 4 laksefileter eller 2 kyllingfileter med urter i ovn.
4 pers.
- 4 poteter
- 1 stk sellerirot
- 3 stk gulrøtter
- 1/2 pk stangselleri
- 4 fedd hvitløk
- 1 pk vårløk
- 400 g hakkede tomater
- 1 terning grønnsaksbuljong
- 100 g tørre linser
Slik gjør du
- Skrell potetene, selleriroten og gulrøttene. Kutt potetene, selleriroten, gulrøttene og stangsellerien i terninger. Skrell og finhakk hvitløken, og kutt vårløken i skiver.
- Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek grønnsakene fra punkt 2 i 2-3 minutter.
- Ha de moste tomatene, grønnsaksbuljongen, linsene og 8 dl vann i kjelen med grønnsakene, og kok opp. La gryten småkoke i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er møre. Rør om underveis. Smak til med salt og pepper.