Vafler

Ca 10 vafler

  • 4 dl fibramel
  • 1/2 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 4 dl melk
  • 3 stk. egg eller 1 ss chiafrø + 1/2 dl vann eller melk per egg
  • 100 g smeltet smør

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre i en bolle og bland godt. Hvis du bruker chiafrø kan du ha det i sammen med det tørre. Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang for å få en glatt røre uten melklumper.
  2. Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La røren svelle i 1/2 time. Juster røren med litt vann eller melk om den er for tykk.
  3. Stek vaflene og legg dem på ei rist så de blir sprø, og server dem gjerne varme.

Serveres med syltetøy, rømme, sukker, smør og/eller brunost.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *