2-3 personer
1 boks creme fraiche
1 liten potte fersk basilikum
160 g pastaskruer
4 hvitløksfedd
400 g hvit fisk (f.eks seiblokk, torskeblokk eller filet)
Nøytral matolje
1/2 boks cherrytomater
1/2 pk vårløk
1/2 pk spekeskinke
Kok opp pastaskruer etter anvisning på pakka, men trekk av varmen og hell av vannet 1 min før koketiden så pastaen er litt al dente. Sett tilside.
Finhakk hvitløk, hakk basilikumen og bland begge deler i creme fraichen.
Ta spekeskinke-skivene fra hverandre og kutt opp i mindre biter. Kutt opp fisken i terninger og stek i litt matolje eller margarin sammen med spekeskinka til fisken begynner å flake seg. Trekk av varmen.
Vask cherrytomatene og vårløken, og kutt vårløken i skiver. Sett pastaen tilbake på varmen og hell over basilikumssausen. Bland inn cherrytomater og vårløk og la stå å putre litt så creme fraichen blir varm. Ha fisken oppi pastablandingen og bland lett. Smak til med salt og pepper og server!