Aprikosmos

Aprikosmos får fart på magen, og er søte og gode i smaken. De inneholder mye jern og A vitamin, men også en god kombinasjon av betakaroten, C-vitamin og lykopene. 

Økologisk eller ikke-økologisk?

Aprikoser finnes som oftest i tørket variant og mange ønsker helst å bruke den økologiske varianten. Det er fordi de «vanlige» tørkede aprikosene inneholder et konserveringsmiddel som heter svoveldioksid.

Det er ikke funnet at dette konserveringsmiddelet er skadelig for friske mennesker, men kan gi allergiske reaksjoner hos astmatikere.

Siden babyer kan være spesielt utsatte, velger mange derfor å få vekk så mye som mulig av dette stoffet. Det kan man gjøre ved å bløtlegge aprikosene over natta, skyller og bytter vann før koking. Når det er økologisk trenger det strengt tatt ikke ligge i bløt, men det blir lettere å mose aprikosene hvis man gjør det.

Slik gjør du

  1. Legg de tørkede aprikosene i bløt over natten
  2. Bytt vann og legg aprikosen i kjele, fyll opp med vann så det dekker aprikosen – følg med, det kan hende du må etterfylle med vann.
  3. Kok aprikosen til de blir møre, ca. 20 min.
  4. Ta vare på noe av vannet så du kan få den konsistensen du ønsker. Resten av vannet kan du helle ut.
  5. Ha dem i en blender eller bruk stavmikser for å lage en fin mos. Spe evt. med noe av kokevannet.

Tips

Fyll gjerne isterningbrett med aprikosmos og frys ned. Da kan du enkelt ta opp en terning som du kan ha i grøten til babyen, som dessert eller ha det i smakenett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *