Potetbåter som fingermat og tilbehør

Poteter er milde i smaken og passer fint å introdusere som fingermat siden det ofte er noe man har som tilbehør til middagen likevel. Hvis potetbåtene er til de voksne også kan man beholde potetskrellet på og i stedet bare vaske potetene grunding.

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og kutt opp i båter.
  2. Legg båtene utover i en ildfast form og hell over litt rapsolje. Bland godt. Fordel potetbåtene jevnt utover slik at de ikke overlapper hverandre. Du kan også bruke et stekebrett istedenfor en ildfast form, men da bør du blande ut oljen i en bolle eller liknende.
  3. Strø over litt krydder, for eksempel potetkrydder, løkpulver, paprikapulver, pommes frites-pulver eller persille. Obs! Sjekk at krydderet ikke inneholder salt hvis babyen skal spise det!
  4. Stek på 200 grader i ca 45 min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *